RenkliDusler
Active member
Limonlu Cheescake Tanımı İçin Materyaller
Tabanı için;
Not EkleTanımı Yazdır
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 80/100 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
- 1 paket labne peynir
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 paket vanilya
- 1 paket krema
- 2 su bardağı limon-portakal karışımı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Tabanı için; 2 paket burçak bisküviyle 80/100 gram tereyağını hamur haline getirip (Ben kare borcamda yaptım) tabanı hazırlıyoruz ve buzlukta 10 dakika bekletiyoruz ve bu sırada kremayı hazırlamaya başlıyoruz. 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri homojen kıvama getirene kadar çırpıyoruz (Yüksek bölümde yapmayın) her yeni gereç eklerken daima karıştırıyoruz.
- daha sonrasında 1 paket labne peynirimizi ekliyoruz. 3 yemek kaşığı süzme yoğurdumuzu ekliyoruz. 4 yemek kaşığı un ve 2 paket vanilyamızı ekledikten daha sonra en son 1 paket kremayı eklerken elle karıştırıyoruz.
- Buzluktan çıkardığımız tabanın üzerine eşit biçimde kremamızı dağıtıyoruz ve fırında birinci 10 dakika 180 derecede daha sonrasında 45 dk. 140 derecede pişiriyoruz.
- Piştiğini nasıl anlarım diyorsanız; toplamda birinci fırına koyduğunuzda itibaren 30 dakika kapağı açmayın sonrasındasındasında fırından çıkarıp kalıbı sağa sola sallayın. Orta göbek tarafı 5cm lik bir oynama gösteriyorsa cheescake pişmiş demektir.
- Kekimiz pişerken bizde bu sırada sosu hazırlayalım
- 2 su bardağı limon, portakal karışımı hazırlıyoruz (Hazır kullanınca pek hoş olmuyor direkt meyve sıkarsanız daha hoş olur).
- Küçük bir tencereye evvel 3 yemek kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı suyumuzu koyup bu karışımı homojen kıvama getiriyoruz.
- daha sonra sıktığımız meyveleri ekleyip en son 4 yemek kaşığı şekerimizi ekliyoruz. Kaynayana kadar pişiriyoruz (Tadı mayhoş ve hoş oluyor. Kendi tatlı ekşi zevkinize nazaran şekeri biraz arttırabilirsiniz)
- Fırından çıkardığımız kremalı kekimizin üzerine sosumuzu koyduktan daha sonra soğuyana kadar dışarıda bekletelim. Soğuduktan daha sonra buzdolabına koyalım. Afiyet olsun ????