RenkliDusler
Active member
Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 ,5 paket yulaflı eti burçak
- 80 gram tereyağ (yaklaşık 1 çay bardağı 1 parmak eksik)
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gram labne peynir
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 tane limon kabuğu rendesi
- 3 tane yumurta
- 1 limon suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı portal suyu ile su karışımı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tane limon kabuğu rendesi
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri rondadan geçirip erittiğimiz tereyağ ile karıştırıyoruz. 22 cm ölçülü kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt yerleştirip bisküvi karışımını kalıba boşaltıyoruz
- . Güzelce bastırıp eşit biçimde kalıba yayıyoruz buzdolabına kaldırıyoruz.
- Kremasını hazırlamaya geçiyoruz. Labne peyniri, süzme yoğurdu toz şekeri karıştırma kabımıza alıp 1 dk kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Akabinde tek tek yumurtaları ekleyip çırpıyoruz. Unu, nişastasını ve limon kabuğu rendesini de ekleyip güzelce çırptıktan daha sonra krema karışımını önce hazırladığımız bisküvi tabanı üzerine boşaltalım ve kalıbın dış etrafını aliminyum folyo ile saralım kenarları yanmasın diye.
- Evvelce ısıtılmış fansız 160°lik fırına ısıya güçlü bir kap ile su koyalım.
- Cheesecakemizin üstü çatlamasın ve fırına sürelim. 50-60 dk da pişiyor.
- Fırından çıkınca yaklaşık 1 saat daha sonra üzerinin sosunu hazırlayalım.
- Sosu için:bir tencereye bir limon suyunu, bir buçuk su bardağı portakal su karışımını, nişastasını, şekerini ve limon kabuğu rendesini de ekleyip yoğunlaşıp kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra biraz ılıtıp cheesecakemizin üstüne döküyoruz.
- 3-4 saat dolapta dinlendirip akabinde servis yapıyoruz. Afiyet olsun ????.