RenkliDusler
Active member
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 3 tatlı kaşığı mavi haşhaş
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Not EkleTanımı Yazdır
- Toz şeker ve yumurtayı çırpın.
- Un ve kabartma tozu hariç öbür gereçleri ekleyip, homojen bir karışım elde edin.
- çabucak sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyin.
- Kabartma tozu ekledikten daha sonra daima birebir istikamete karıştırmanız daha yeterli olacaktır.
- Kalıbı yağlayıp, unladıktan daha sonra karışımı dökün.
- 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kürdan testi ile denetim edebilirsiniz.
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı