RenkliDusler
Active member
Limonlu Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 yumurta
- 1 su bardağı ayçiçek yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 2 kabartma tozu
- 1 vanilin
- Aldığı kadar un
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle dört yumurta bir su bardağı şekerimizi derin bir kapta uygunca çırpıyoruz beyazlayana kadar, daha sonra bir su bardağı süt bir su bardağı yarım limon suyu bir limon kabuğu rendesi katın.
- Biraz karıştırdıktan daha sonra unumuzu eleğe alıp kabartma tozu ve vanilya ekleyip yavaşça eliyoruz yavaşça karıştırıyoruz.
- Yağlamış olduğumuz kalıbımıza çırptığınız hamuru döküp fırında 175 derecede yaklaşık 45 50 dakika pişiriyoruz.
- Keki kalıbımızda karşıt çevirdikten daha sonra dinlendirin 15 dakika daha sonra kalıbı çıkarın yarım limon suyuna yaklaşık üç yemek kaşığı pudra şekeri karıştırıp üzerine sos dökebilirsiniz limon kabuğu rende si de hayli yakışıyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun.