RenkliDusler
Active member
Limonlu Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı süt
- 1 kutu sıvı krema
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 3 kaşık nişasta
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet limonun suyu ve kabuğu rendesi
- Fındık yahut ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt,krema,şeker,yumurta,vanilya,tuz,şeker ve limon kabuğu rendesini tencereye koyup birinci olarak birbirine yediriyoruz.
- sonrasındasında kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra altını kapatıp tereyağını karıştırarak eritiyoruz.
- Erdikten daha sonra limon suyunu da ekleyip karıştırıyoruz.
- çabucak sonrasında soğumaya bırakıyoruz.
- Üzeri kalıplaşmaması için ortada karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında servis yapacağımız kaselerimize alıp fındık modülleri ile süslüyoruz dileyen ceviz de koyabilir.Ve herkese afiyet olsun