RenkliDusler
Active member
Dillere Destan İstanbul Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için ;
Not EkleTarifi Yazdır
memnun kalın ????
Not; maya eklemek istemeyenler tanımın orjinali bu biçimde lakin onun yerine kabartma tozu da kullanılabilir bence hamuru bunu kaldırır. İrmikli kremadan arttı biraz ben topçuk yaptım dilerseniz malzemeyi azaltarak yapabilirsiniz
.
Dillere Destan İstanbul Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için ;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı irmik
- 2 adet yumurta ( 1 sarısı üzerine sürülecek )
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı süt
- 1. yemek kaşığı kuru maya
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı kadar un ( denetimli ekleyin yumuşak olsun )
- Yumurta sarısı ve susam
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebisi için; süt şeker ve irmiği bir tencereye alalım pişirelim ve soğumaya bırakalım ( birinci piştiğinde cıvık görünür soğudukça yoğunlaşacak. )
- Hamuru için; tüm malzemeyi ekleyelim unu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım tepsiye dizelim, ortasına bir kalıp ile yada benim üzere oklava ile delik açalım (videodan burayı izleyebilirsiniz).
- Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpelim.
- Soğumuş olan muhallebiyi krema sıkma torbasına koyalım delik olan kısmın üzerine sıkalım.
- Önceden ısıtılmış fırında birinci vakit içinderda 80 derecede 15 dk pişirin ondan sonrasında fırının ısısını 170 dereceye getirin kızarana kadar pişirin. Hem mayalanmış olacak hemde içi daha hoş pişecek ????
- Hamur pişerken şerbeti hazırlayın zira ikisi de sıcak olarak buluşacak
- 4 su bardağı su 4 su bardağı şekeri 10 dk kaynatın.
- Fırından çıkardığımız tatlıyı 5 dk dinlendirin bir borcama alın üzerine sıcak şerbeti dökün .
- 2-3 saat içerisinde tüm şerbeti çekecek servis edilmeye hazır hale gelecektir.
- Birgün daha sonra servis edilir ise daha hoş oluyor.
![♥](https://s.w.org/images/core/emoji/14.0.0/72x72/2665.png)
Not; maya eklemek istemeyenler tanımın orjinali bu biçimde lakin onun yerine kabartma tozu da kullanılabilir bence hamuru bunu kaldırır. İrmikli kremadan arttı biraz ben topçuk yaptım dilerseniz malzemeyi azaltarak yapabilirsiniz
![☺](https://s.w.org/images/core/emoji/14.0.0/72x72/263a.png)
Dillere Destan İstanbul Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı