RenkliDusler
Active member
Lotus Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 ,5 su bardağı dolusu un
- 2 paket sıvı krema
- 2 paket mascarpone (Yoksa yalnızca krema da kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı lotus krema
- 2 paket lotus bisküvi
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını farklı kaplara alıyoruz.
- Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
- Evvel yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
- Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ek edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ek ediyoruz.
- Spatula sayesinde beyazını içine ek edip karıştırıp kelepçeli kalıba döküyoruz (26 cm).
- 180 derece fırında 25-30 dakika denetimli biçimde pişiriyoruz.
- Kreması için; kremayı pudra şekeri ile karıştırıp sert bir kıvam alınca içine mascarponeyi ekleyip spatula sayesinde karıştırıyoruz (İsterseniz yalnızca krema ile de yapabilirsiniz)
- İçine lotus kremasını ekleyip yeniden karıştırıyoruz dolapta dinlendiriyoruz, kekimiz çıkıp soğuduktan daha sonra üç modüle bölüyoruz, pasta çemberine alıyoruz.
- Kat kat kremadan ekleyip isteğe göre içine lotus bisküvi modülleri koyabilirsiniz tamamlayıp dolapta 1-2 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Çıkınca kenarlarını ve üzerini kalan kremadan kaplıyoruz, lotus bisküvileri robottan geçirip toz haline getiriyoruz, üzerini ve kenarlarını kaplıyoruz, istediğiniz biçimde süsleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun