RenkliDusler
Active member
Malaga Pasta Efsane Lezzet Tanımı İçin Gereçler
Keki için
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 er paket kabartma tozu ve vanilya
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı süt
- 1 kaşık un (Tepeleme olmasın)
- 2 kaşık nişasta (Tepeleme olmasın)
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 14 adet küçük muz yada 7 adet büyük uzunluk muz
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket sütü çikolata (80 gr)
- 1 paket bitter çikolata (80 gr)
- Dövülmüş fındık
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz.
- Un hariç öteki gereçleri ekleyip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ekleyerek kek hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Yağlanmış borcama döküp ısınmış fırında denetimli biçimde pişiyoruz.
- Pişince birinci sıcağı çıktıktan daha sonra 1 su bardağı sütle ıslatıyoruz.
- Kreması için gereçleri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Ilıyınca kekin üzerine yayıyoruz.
- Muzu üzerine diziyoruz.
- Ganaj için sıvı kremayı sos tenceresine alıp ısıtıyoruz çikolataları parçalayıp içine atıyoruz.
- Çikolatalar eriyince ve ganaj ılıyınca pastamızın üzerine gezdiriyoruz.
- Muzların kenarına ve üzerine dövüşmüş fındık serpiyoruz.
- En az bikaç saat dinlendikten daha sonra servis ediyoruz.