RenkliDusler
Active member
Malaga Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için ;
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar.
Keki için ;
- 2 adet yumurta (Küçükse 3 tane )
- 1 çay bardağı şeker
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- Yeteri kadar muz
- 1 çay bardağı süt
- 500 ml süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet vanilya
- 1 paket kremşanti
- 200 gram krema
- 200 gram bitter çikolata
- 40 gram sütlü çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar.
- birinci vakit içinderda muhallebimizi yapmakla başlayalım.
- Vanilya ve krem şanti hariç bütün materyalleri kenarda karıştırdıktan daha sonra ocağa alalım karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan daha sonra vanilyayı ek edelim ocağın altını kapatalım.
- Orta ara karıştırarak soğutalım.
- Soğuduktan daha sonra kremşantiyi mikserle 4-5 dakika kadar çırpalım. Dolaba kaldıralım.
- sonrasındasında oda ısısındaki yumurta ve şekeri krema kıvamı alıncaya kadar çırpalım.
- çabucak sonrasında öteki sıvıları koyduktan daha sonra unu, vanilya, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim çırpalım.
- Borcamı margarinle yağlayalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kekimizi pişirelim.
- Kekimiz pişip soğuduktan daha sonra kürdanla üzerine delikler açıp soğuk sütümüzü gezdirelim.
- Ganajı için küçük bir tencerenin içine süt kremamızı alalım. Kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatalım.
- Üzerine küçük küçük kırdığımız çikolatamızı ek edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım soğusun.
- Sütünü çeken kekimizin üzerine muhallebisini dökelim. Her tarafı eşit biçimde yayalım.
- Üzerine muzları yerleştirelim. Muzları yerleştirdikten daha sonra ganajı bir kaşık sayesinde evvel muzlardan başlayarak dökelim.
- Süslemek için benmari yöntemi eritilmiş çikolatayı üzerine gezdirelim.