Malaga Pasta

RenkliDusler

Active member
Malaga Pasta Tanımı İçin Materyaller

Keki için ;

  • 2 adet yumurta (Küçükse 3 tane )
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • Yeteri kadar muz
Kek soğuduktan daha sonra üzerine dökmek için

  • 1 çay bardağı süt
Muhallebisi için ;

  • 500 ml süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet vanilya
  • 1 paket kremşanti
Ganaj için ;

  • 200 gram krema
  • 200 gram bitter çikolata
Süslemek için ;

  • 40 gram sütlü çikolata
Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Merhaba arkadaşlar.

  1. birinci vakit içinderda muhallebimizi yapmakla başlayalım.
  2. Vanilya ve krem şanti hariç bütün materyalleri kenarda karıştırdıktan daha sonra ocağa alalım karıştırarak pişirelim.
  3. Kaynadıktan daha sonra vanilyayı ek edelim ocağın altını kapatalım.
  4. Orta ara karıştırarak soğutalım.
  5. Soğuduktan daha sonra kremşantiyi mikserle 4-5 dakika kadar çırpalım. Dolaba kaldıralım.
  6. sonrasındasında oda ısısındaki yumurta ve şekeri krema kıvamı alıncaya kadar çırpalım.
  7. çabucak sonrasında öteki sıvıları koyduktan daha sonra unu, vanilya, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim çırpalım.
  8. Borcamı margarinle yağlayalım.
  9. Evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kekimizi pişirelim.
  10. Kekimiz pişip soğuduktan daha sonra kürdanla üzerine delikler açıp soğuk sütümüzü gezdirelim.
  11. Ganajı için küçük bir tencerenin içine süt kremamızı alalım. Kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatalım.
  12. Üzerine küçük küçük kırdığımız çikolatamızı ek edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım soğusun.
  13. Sütünü çeken kekimizin üzerine muhallebisini dökelim. Her tarafı eşit biçimde yayalım.
  14. Üzerine muzları yerleştirelim. Muzları yerleştirdikten daha sonra ganajı bir kaşık sayesinde evvel muzlardan başlayarak dökelim.
  15. Süslemek için benmari yöntemi eritilmiş çikolatayı üzerine gezdirelim.
Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst