RenkliDusler
Active member
Malaga Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- Yarım su bardağı süt (keki ıslatmak için)
- 2,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta (sarısı)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Muz
- 1 paket(200 ml) sıvı krema
- 200 gram çikolata( bitter yada sütlü yahut karışık)
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kekinizi yapmak için yumurtalarımızı ve şekerimizi alıp köpürene kadar çırpalım.
- Köpürdükten daha sonra bütün materyalleri karıştırıp yağladığız borcamın içerisine dökelim.
- 180 derecede evvelde ısıtılmış fırının içerisinde 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Piştikten daha sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakalım.
- ondan sonrasında kremamızı yapmaya başlayalım.
- Krem şanti, vanilya ve tereyağ hariç bütün materyalleri tencereye alıp pişirmeye başlayalım.
- Piştikten daha sonra yağımızı ,vanilyalı ve krem şantiyi alıp mikserle çırpalım daha sonrasında soğumuş kekimizi ıslatıp kekimizin üzerine muhallebimizi döküp düzeltelim.
- Muhallebinin üzerine muzlarımızı koyalım çabucak sonrasında ganajımızı yapmaya başlayalım.
- Bir tencerenin içerisine kremamızı koyup ısıtalım yalnız yanmaması için dikkat edelim.
- Isınmış olan kremamızın içerisine çikolatalarımızı koyup karıştıralım 1 gün buzdolabında bekletip servis edelim.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.