RenkliDusler
Active member
Mandalina Lokumu Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı mandalina suyu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı nişasta
- 2 çay bardağı soğuk su
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Mandalina suyu ve şekeri karıştırın.
- Şeker eriyince, iki çay bardağı su ile çözelti haline getirdiğiniz nişastayı ek edin.
- Yoğunlaşınca kadar pişirin.
- Yağlanmış küçük bir tepsiye aktarın ve üzerini düzleyin.
- Büsbütün soğuyan kadar serin bir yerde koruma edin.
- Soğuyan lokumu sağa sola sallayarak tepside ayırın.
- Yere pudra şekeri ve nişastayı karıştırarak eleyin.
- Dilerseniz çokça hindistan cevizide serpebilirsiniz.
- Tepsiyi aykırı çevirin.
- Üzerinede birebir biçimde pudra şekerli karışımı eleyin.
- Dilediğiniz üzere dilimleyin servis tabağına alın.
- Koruma etmek için bol pudra şekeri ya da hindistan cevizi içerisinde koruma etmenizi öneririm.