RenkliDusler
Active member
Mandalina Soslu Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
Muhallebi için:
Not EkleTanımı Yazdır
Mandalina Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi için:
- 4 bardak süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket çırpılmış krem şanti
- 1 buçuk bardak mandalina suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- Dilimlenmiş mandalina
- Kırmızı orman meyvesi (andirina)
- Bisküvi
- Fındık
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencerenize evvela un, nişasta, şeker ve yumurtasını ekleyip çırpın daha sonra sütünüzü ek edin ve ocağınızı yakın ve pişene kadar karıştırın.
- Kıvam alan muhallebinize son olarak tereyağ ve vanilya ekleyin ve tencerenizin altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Orta ara muhallebinizi karıştırmayı unutmayınız lütfen. Çırpmış olduğunuz krem şantiyi muhallebinize yedirerek ilave edin şayet muhallebiniz pütürleştiyse mikser sayesinde çırpın.
- Sos için mandalina suyu, şeker ve nişastayı tencereye alın ve kıvam alana kadar pişirin soğumaya bırakın.
- Cam kaselerinize öğütülmüş fındık ve bisküviyi yerleştirelim üzerine muhallebimizi 1 parmak eksik kalacak biçimde dolduralım.
- Akabinde ortadan ikiye dilimlenmiş mandalinayı koyun üzerine sosunuzu dökün ve süsleyin.
Mandalina Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı