RenkliDusler
Active member
Mandalinalı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1, 5 ajda çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı mandalina suyu
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 adet mandalina kabuğu rendesi
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtalarla pudra şekerini mikserle 10 dakika çırpıyoruz.
- Mandalina suyunu, sıvı yağı ek edip yeniden çırpıyoruz.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı eliyoruz karışıma ek ediyoruz.Eğer kabartma tozunuz yoksa çay kaşığı ile karbonota ekliyebilirsiniz ancak fazla eklemeyin lütfen.
- Mandalina kabuğunu da ek edip tekrar karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kalıba boşaltıp önce ısıtılmış 170 derece fırında 35-50 dakika pişiriyoruz.Not: şayet olağan fırında pişiyorsa 170 derecede lakin şayet turbo ise 150 derecede olsun yoksa dışı daha onca kızarıyor içi geç pişiyor )Afiyet olsun.
.