Maraş Mesken Üretimi Kıvrım Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Maraş Mesken Üretimi Kıvrım Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı ucu tuz
  • 4,5- 5 su bardağı un (hamur kulak göğsü kıvamında un ölçüsü değişebilir denetimli olunmalı)
İç harcı için;

  • Ceviz içi
Üzerine ;

  • 1 paket margarin
Açmak için;

  • Un ve nişasta
Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
Maraş Konut İmali Kıvrım Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sıvı materyalleri kaba koyalım.
  2. Üzerine fazlaca az tuzu atıp unu yavaş yavaş ekleyelim.
  3. ondan sonrasında hamurumuzu yoğuralım dinlendirelim .
  4. Bezelerimizi ceviz büyüklüğünde yapalım.
  5. çabucak sonrasında açalım, açmak için de un ve nişastayı karıştıralım.
  6. İnce açtıktan daha sonra hamuru ortadan keselim .
  7. çabucak sonrasında ortasına cevizi koyup saralım .
  8. bu türlü hamur bitene kadar sürece devam edelim.
  9. Üzerine margarin sürelim .
  10. 200 derecelik alt üst ayar fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim.
  11. Bu sırada şerbeti ocağa koyalım kaynatalım.
  12. Tatlının birinci sıcağı gittikten daha sonra şerbetle buluşturalım çıtır çıtır bir tatlı afiyet olsun????.
Maraş Konut Üretimi Kıvrım Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst