RenkliDusler
Active member
Maraş Mesken Üretimi Kıvrım Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı ucu tuz
- 4,5- 5 su bardağı un (hamur kulak göğsü kıvamında un ölçüsü değişebilir denetimli olunmalı)
- Ceviz içi
- 1 paket margarin
- Un ve nişasta
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı materyalleri kaba koyalım.
- Üzerine fazlaca az tuzu atıp unu yavaş yavaş ekleyelim.
- ondan sonrasında hamurumuzu yoğuralım dinlendirelim .
- Bezelerimizi ceviz büyüklüğünde yapalım.
- çabucak sonrasında açalım, açmak için de un ve nişastayı karıştıralım.
- İnce açtıktan daha sonra hamuru ortadan keselim .
- çabucak sonrasında ortasına cevizi koyup saralım .
- bu türlü hamur bitene kadar sürece devam edelim.
- Üzerine margarin sürelim .
- 200 derecelik alt üst ayar fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim.
- Bu sırada şerbeti ocağa koyalım kaynatalım.
- Tatlının birinci sıcağı gittikten daha sonra şerbetle buluşturalım çıtır çıtır bir tatlı afiyet olsun????.