RenkliDusler
Active member
Mavi Haşhaşlı Şerbetli Kremşantili Tatlı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 adet vanilin
- 1,5 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Biraz ceviz ( konulmayadabilir)
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt (çırpın hazır olsun)
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbet için. 2 su bardağı suya 1,5 su bardağı şeker koyup kaynatın.
- Öncelikle yumurta ve şekeri çırpın.
- ondan sonrasında sıvı materyalleri ekleyin. Un ve öbür gereçleri katın. Kıvamı ne cıvık ne katı olacak biçimde.
- Tepsinizi yağlayın ve hamuru dökün.
- 170 derecede kırk dk denetimli pişirin üzeri ve altı kızarınca çıkarın.
- Birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra bekleyen ılıyan şerbetinizi dökün.
- Soğuduktan daha sonra çırptığınız kremşantiyi üzerine sürün.
- Hindistan cevizi ile süsleyin afiyet olsunn. Çıtır çıtır lezzetli bir tadı var. .