RenkliDusler
Active member
Meşhur İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı süt (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı su (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker (İsteğe bağlı arttırabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Ceviz
- Fındık
- Dolmalık fıstık
Not EkleTanımı Yazdır
- Kullandıysanız ceviz, fındık, fıstık evvel yağda yavaşça kavuruyoruz.
- Üzerinden irmikleri (Un da geliyor bu sırada) ek edip yeterlice rengi dönene kadar yavaş yavaş karıştırmaya devam edeceğiz.
- Şerbet için; farklı bir kapın ortasında su, süt, şeker ve vanilyayı karıştırıyoruz.
- Kavrulan helvanın üzerinden şerbeti yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- ondan sonrasında kapağını kapatıp 5-10 demlenmesini bekliyoruz ve tanımımız hazır. ????
- Dondurma ile de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.