RenkliDusler
Active member
Meskende Bulunan Materyallerle Porsiyonluk Küçük Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için:
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için:
- 3 adet yumurta (Akı ve sarısı ayırılacak)
- 1 çay bardağı şeker (Yarısı yumurta akına, yarısı yumurta sarısına)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Pişince)
Not EkleTanımı Yazdır
- Pastacı kreması için bütün gereçleri ekleyelim ve çırpalım. Krema kaynayıp pişince kadar karıştıralım. Tereyağı ekleyelim ve çırpıcı ile pürüzsüz kıvama getirelim ve soğutalım.
- Kek için yumurtanın akı ve sarısını ayıralım. Her ikisine de yarım çay bardağı toz şeker ile çırpalım. Yumurta akı ile şekeri traş köpüğü olana kadar çırpalım.
- Yumurta sarısı ile şekeri, rengi beyazlaşana kadar çırpalım öteki gereçleri ekleyelim ve spatula ile karıştıralım. Yumurta akını da ekleyelim ve spatula ile karıştıralım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek harcını ekleyelim ve pişirelim. Kek aslına bakarsanız yumuşacık oluyor. Fırından çıkınca tepsiden alalım ve üzerine yağlı kaput serip rulo hale getirip soğutalım.
- Soğutunca keki açalım ve kesip krema ve istediğimiz meyveleri ekleyelim ve rulo olacak biçimde sarıp üzerine kremadan sürelim. Afiyet olsun.