Meskende Bulunan Gereçlerle Porsiyonluk Küçük Rulo Pasta

RenkliDusler

Active member
Meskende Bulunan Materyallerle Porsiyonluk Küçük Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler

Keki için:

  • 3 adet yumurta (Akı ve sarısı ayırılacak)
  • 1 çay bardağı şeker (Yarısı yumurta akına, yarısı yumurta sarısına)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
Pastacı kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Pişince)
Konutta Bulunan Materyallerle Porsiyonluk Küçük Rulo Pasta Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Pastacı kreması için bütün gereçleri ekleyelim ve çırpalım. Krema kaynayıp pişince kadar karıştıralım. Tereyağı ekleyelim ve çırpıcı ile pürüzsüz kıvama getirelim ve soğutalım.
  2. Kek için yumurtanın akı ve sarısını ayıralım. Her ikisine de yarım çay bardağı toz şeker ile çırpalım. Yumurta akı ile şekeri traş köpüğü olana kadar çırpalım.
  3. Yumurta sarısı ile şekeri, rengi beyazlaşana kadar çırpalım öteki gereçleri ekleyelim ve spatula ile karıştıralım. Yumurta akını da ekleyelim ve spatula ile karıştıralım.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek harcını ekleyelim ve pişirelim. Kek aslına bakarsanız yumuşacık oluyor. Fırından çıkınca tepsiden alalım ve üzerine yağlı kaput serip rulo hale getirip soğutalım.
  5. Soğutunca keki açalım ve kesip krema ve istediğimiz meyveleri ekleyelim ve rulo olacak biçimde sarıp üzerine kremadan sürelim. Afiyet olsun.
 
Üst