Meyveli Parfe

RenkliDusler

Active member
Meyveli Parfe Tanımı İçin Gereçler

  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı fındık yahut ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı komposto vişne(çekirdeği alınmış)
  • 1 su bardağı komposto kayısı
  • 15 adet çilek
  • Elinizde sevdiğiniz hangi meyve var ise kullanabilirsiniz,içine damla çikolata da fazlaca yakışacaktır. ben elimde olanlardan bir parfe yaptım.
Meyveli Parfe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Herkese selam,oldukca lezzetli bir yaz tatlısı parfe:.

  1. Sütü ve krem şantiyi bir kaba alıp mikserle çırpalım.
  2. Yoğunlaşınca içine kırılmış bisküviyi, vanilyayı, fındığı, küçük doğranmış meyvelerimizi ek edip yeterlice karıştıralım.
  3. Kalıba buzdolabı poşeti serelim.
  4. Parfeyi içine koyup üzerini düzleştirelim.
  5. Kenarlarından sarkan poşeti üzerini kapatıp buzdolabının dondurucu kısmında 4 yahut 5 saat bekletelim.
  6. Parfeyi dolaptan çıkartıp servis tabağına alalım.Afiyet olsun.
Dilerseniz üstüne çikolata sosu hazırlayıp soğutup dökebilirsiniz büsbütün tercihe bağlı bir tatlıdır. Elimde olanlarla bir parfe yaptım ve biz hayli sevdik umarım sizde beğenirsiniz.

Meyveli Parfe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst