RenkliDusler
Active member
Harika Elma Toplu Cup Profiterol Tanımı İçin Materyaller
Toplar için:
Not EkleTanımı Yazdır
Toplar için:
- 2 tane elma rendesi(sarı-kırmızı kullandım) (suyu sıkılacak)
- 1 paket kakaolu petit beurre(toz olacak)
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 1 lt süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket hazır çikolatalı sos tozu
- 2,5 su bardağı süt
- Toz antep fıstığı
- Beyaz çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmalı toplarımızı hazırlayarak tanımımıza başlayalım????.
- Elmalı toplar için olan materyalleri düzgünce karıştırıp yoğurup orta büyüklükte toplarımızı hazırlıyoruz.
- Buzdolabında 20 dk bekleterek formunu almasını sağlıyoruz.
- O sırada muhallebisi için olan gereçleri (vanilin hariç)karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp vanilini ekleyerek hazır ediyoruz.
- Formunu alan toplarımızı buzdolabından alıp kuplarımıza bölüştürüyoruz.
- Muhallebimizden de paylaştırıyoruz.
- Son olarak çikolatalı sosumuzu hazırlayıp üzerlerine ekleyip istediğimiz üzere süslüyoruz.
- 1 gece beklemesi tavsiyemdir. En az 2-3 saat beklemesi de kâfi olur