RenkliDusler
Active member
Muffin Kalıbında Porsiyonluk Muhallebili Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket margarin
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yumuşak hamur olacak)
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yahut 3 adet elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Not EkleTanımı Yazdır
- Kurabiyemiz için margarini oda sıcaklığında bekletelim veyada rendeleyelim şeker ile birlikte güzelce elimizde yedirelim.
- Akabinde yumurtamızı atalım yoğuralım.
- Akabinde kabartma tozu ve vanilyamızı atalım unumuzu ek edelim. Yumuşak hamur elde edelim.
- Kalıbımızı margarinle güzelce her yerine gelecek biçimde sürelim.
- Üzerine yavaşça un serpelim akabinde yaptığımız hamuru güzelce paylaştıralım elimizle güzelce form verelim.
- Muhallebisi için tüm materyalleri tenceremize alalım güzelce kaynayana kadar karıştıralım.
- Ilıması için kenara koyalım akabinde kurabiyelerimizin içerisine paylaştıralım.
- Elmaların kabuğunu çekirdeğini güzelce kesip çıkartalım dilimleyelim tavamıza alalım.
- Üzerine şeker ve tarçın ek edelim. Şeker eriyene kadar epey az biçimde karıştıralım.
- Akabinde muhallebimizin üzerine üçerli yahut dörderli biçimde dizip 180 derecede hamurumuzun kenarları pembeleşene kadar pişirelim.
- Soğuduktan daha sonra kalıbımızdan çıkartıp servis edelim.