RenkliDusler
Active member
Muhallebili Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Etimek için:
Not EkleTanımı Yazdır
Etimek için:
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 750 ml süt (3,5 su bardağından biraz fazla)
- 1,5 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 0.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- Kaplayacak kadar hindistan cevizi
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda tepsiye etimekleri diziyoruz. Şerbeti için geniş bir tencereye şekeri koyup, kısık ateşte karamelize olana dek pişiriyoruz.
- Şeker karamelize olunca yavaş yavaş suyu ek ediyoruz ve sertleşen karamel eriyene dek kaynatıyoruz.
- Kaynayan şerbeti etimeklerin üzerine döküp şerbetini çekene kadar bekliyoruz. Muhallebi hazırlamak için tüm malzemeyi bir tencereye alıyoruz ve orta ateşte devamlı karıştırarak yoğunlaşıncaya dek kaynatıyoruz.
- Kıvam alınca etimeklerin üzerine yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Üst katı için kremşantiyi paketin üstündeki tarife bakılırsa hazırlayıp güzelce soğuyan muhallebinin üzerine yayıyoruz.
- Üzerine hindistan cevizi de serpip dinlendiriyoruz. 2-3 saat dinlenen pastamızı dilimleyip, servis ediyoruz. Afiyet olsun.