RenkliDusler
Active member
Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 200gr kavrulmuş kadayıf
- 1 çay bardağı şeker
- 3 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kadayıfları kavurmak için tereyağını tavaya alıp eritelim ve üzerine kadayıf, ceviz ve şekeri ilave edelim.
- İyice karıştırıp, ocağın altını kapatalım (Şeker tam erimeyecek kıtır kıtır kalacak).
- Muhallebisi için; tereyağ ve vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp, daima karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alı,p tereyağı ve vanilyayı ekleyip düzgünce karıştıralım. Kare borcama kadayıfın yarısını döküp eşit yayalım tabana.
- Muhallebi tam soğuyunca kadayıfın üzerine onuda eşit yayalım ve kalan kadayıfıda en üste gezdirelim (Muhallebiyi ortada karıştırarak tam soğutup, o biçimde kadayıfla buluşturalım)
- Bir gece dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz üzerini süsleyerek. ????????afiyet olsun ????????.