RenkliDusler
Active member
Mum Ateşinde Ayva Tatlısı Üstelik Besin Boyası Kullanmadan Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
İnşallah dener ve beğenirsiniz yapacak olan herkese afiyet olsun beni ınstagram’da takip etmeyi unutmayın
.
Mum Ateşinde Ayva Tatlısı Üstelik Besin Boyası Kullanmadan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 adet büyük uzunluk ayva
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 2 yemek kaşığı bal
- Kaymak,toz antep fıstığı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ayvaların kabuklarını soyalım enine ikiye bölelim .
- Orta kısımlarındaki sert çekirdekli kısmı bıçak sayesinde çıkartalım bu ortada çekirdeklerini ve kabukları atmıyoruz????
- Yayvan bir tencereye ayva kabuklarını ve çekirdeklerini tabana yayıyoruz.
- Üzerlerine ayvaları yerleştiriyoruz .
- Her bir ayva için orta oyulan kısmına 3 yemek kaşığı şeker ilave ediyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp bir gece bekletiyoruz.
- Sonraki gün ayvaların üzerine yarım su bardağı duyu gezdiriyoruz ve orta hararetli ocağa tenceremizi alıyoruz .
- Birinci 15 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
- Bu etapta balı ek ediyoruz.
- çabucak sonrasında mum ateşine yani en kısık ateşe geçiyoruz yaklaşık 3/3,5 saat içinde pişiriyoruz .
- Mum ateşi ayvaların hem renginin kırmızı olmasını sağlıyor ayrıyeten hayli lezzetli ve lokum üzere bir dokuda tatta oluyor .
İnşallah dener ve beğenirsiniz yapacak olan herkese afiyet olsun beni ınstagram’da takip etmeyi unutmayın
![☺](https://s.w.org/images/core/emoji/13.1.0/72x72/263a.png)
Mum Ateşinde Ayva Tatlısı Üstelik Besin Boyası Kullanmadan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı