RenkliDusler
Active member
Muz Topları Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet muz
- 1 paket bisküvi
- 3 tatlı kaşığı kakao
- 2-3 tatlı kaşığı hindistan cevizi
- Alabildiğine yulaf ezmesi
- Hazır çikolata sos ve çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalar evvela belirtmek isterim ki ben elimde kalan gereçleri kullanarak yaptım açıkçası daha fazla muzum ve 1 paketten az petibörüm vardı top haline gelene kadar bu gereçlerin hepsini karıştırdım alabildiği kadar yulaf ezmesi kullandım.
- sonrasındasında yağlı kağıda dizerek bütün topları buzluğa atıp beklettim 1 saate yakın.
- Çikolata sosunu hazırladım içine 1 paket kalan çikolatam vardı(crunch) içine atıp erittim, dolaptan çıkardıktan daha sonra sosu sıcakken topların üstlerine döktüm ve tekrar buzluğa attım. İsterseniz tekrar çikolata sosundan daha sonra fındık, fıstık tozu yahut hindistan cevizine batırıpta dondurabilirsiniz.
- Çikolata donduktan daha sonra servis edebilirsiniz bu kadar sıradan. (hazır çikolata elinizde yok ise şeker süt ve kakao karıştırarakta yapabilirsiniz).