RenkliDusler
Active member
Muzlu Krep Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 tane muz (Muz çikolatanın tadını bastırmasını istemediğim için az kullandım)
- Çikolatalı puding
- Puding in tanımına nazaran süt
- 4 kesim çikolata
- Ceviz
- Hindistan cevizi
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpalım.
- Ocağı orta derecede açıp tavayı ısıtalım.
- Kepçe yardımı ile birer kepçe hamurdan döküp artlı önlü pişirelim.
- Pişen kreplerimizin ortasına muz serip, saralım (Ben 4 e bölüp kullandım muzu siz nasıl isterseniz).
- Sardığımız krepleri tepsiye dizelim.
- Akabinde pudingi üstünde yazan tarife bakılırsa pişirelim. Kıvam aldıktan daha sonra altını kapatalım çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- Pudingi kreplerimizin üstüne dökelim, biraz soğuduktan daha sonra ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyelim. Afiyet olsun ????