RenkliDusler
Active member
Muzlu Magnolya Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım paket krema
- 1 paket vanilya
- 1 tane yumurta sarısı
- Bebe bisküvisi
- 3 tane muz
- Öğütülmüş fındık
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle süt, yumurta sarısı, un, nişasta, şeker, ve kremayı tencereye alıp, orta ateşte çırpma teli ile uygunca pişene kadar karıştırıp, göz göz olana kadar pişirdim.
- sonrasındasında vanilya ekleyip karıştırdıktan daha sonra muhallebiyi ocaktan alıp, kuplara birer kepçe yardımı ile böldüm.
- ondan sonrasında ortalarına robottan geçirdiğim bisküvileri ve dilimlediğim muzlar ile süsleyip, üzerine bir kepçe daha muhallebi döküp, üzerine bisküvi, öğütülmüş fındık ve muz ile süsleyelim.
- Biraz soğuduktan daha sonra servis yaptım. Çok hoş bir tatili oldu????.