Nefis Profiterol

RenkliDusler

Active member
Nefis Profiterol Tanımı İçin Materyaller

Hamur için;

  • 125 gram margarin
  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
Krema için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 poşet toz kremşanti
Çikolata sos için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 80 gram bitter çikolata
Nefis Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel tencereye suyu koyuyoruz, margarini ekleyip, ocağın altını açıyoruz.
  2. Su ısınıp yağımız eriyince unumuzuda ekleyip süratlice karıştırıyoruz.
  3. Birkaç dakika hamurumuzu kavurunca ocaktan alıp, soğuması için kapağını kapatıp, bir kenara bırakıyoruz.
  4. Soğuyunca içine bir tane yumurtamızı ekleyip mikser yahut elimizle yumurtayı uygunca yediriyoruz. Bu süreci yumurtalarımız bitene kadar devam ediyoruz.
  5. Düzgünce yumuşayan hamurumuzu tatlı kaşığı sayesinde tepsiye birer tatlı kaşığı döküyoruz.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirip, pembeleşen hamurumuzu fırından alıyoruz.
  7. Krema için; toz şanti hariç öteki gereçleri kıvam alana kadar karıştırın. Göz göz olunca ocaktan alın oda sıcaklığına geldiğinde toz şantiye ekleyin 5 dakika mikserle çırpın.
  8. Çikolata sos için; krema ve bitter çikolatayı eritin.
  9. Topların ortasını kesip kremayı koyun ve üzerine çikolata sos gezdirin servise hazır afiyet olsun
    ☺
Nefis Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst