RenkliDusler
Active member
Nefis Profiterol Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için;
- 125 gram margarin
- 1.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 poşet toz kremşanti
- 1 paket sıvı krema
- 80 gram bitter çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tencereye suyu koyuyoruz, margarini ekleyip, ocağın altını açıyoruz.
- Su ısınıp yağımız eriyince unumuzuda ekleyip süratlice karıştırıyoruz.
- Birkaç dakika hamurumuzu kavurunca ocaktan alıp, soğuması için kapağını kapatıp, bir kenara bırakıyoruz.
- Soğuyunca içine bir tane yumurtamızı ekleyip mikser yahut elimizle yumurtayı uygunca yediriyoruz. Bu süreci yumurtalarımız bitene kadar devam ediyoruz.
- Düzgünce yumuşayan hamurumuzu tatlı kaşığı sayesinde tepsiye birer tatlı kaşığı döküyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirip, pembeleşen hamurumuzu fırından alıyoruz.
- Krema için; toz şanti hariç öteki gereçleri kıvam alana kadar karıştırın. Göz göz olunca ocaktan alın oda sıcaklığına geldiğinde toz şantiye ekleyin 5 dakika mikserle çırpın.
- Çikolata sos için; krema ve bitter çikolatayı eritin.
- Topların ortasını kesip kremayı koyun ve üzerine çikolata sos gezdirin servise hazır afiyet olsun