RenkliDusler
Active member
Ocakta Kolay Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Ocakta Kolay Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kilo bal kabağı
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Tahin
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabağımızı temizleyip soyup 3 parmak genişliğinde doğrayıp geniş bir tencereye alıp dizelim ( uzunluğunu isteğe göre daha büyük yahut daha küçük de yapabilirsiniz )
- Üzerine şekeri bütün kabaklara gelecek biçimde dökelim ( fazlaca tatlı sevenler şeker ölçüsünü biraz daha artırabilir )
- Tencerenin kapağını kapatıp 3 yahut 4 saat bekletelim suyunu bırakması için. daha sonra ocağa alıp kaynamasını bekleyelim kaynağından daha sonra orta ateşte 30 dakika pişirelim.
- Akabinde ocaktan alıp soğumasını bekleyelim. ( benim üzere sıcak sevenler çabucak yiyebilir ???? )
- Tabağa alıp üzerine tahin ve cevizi döküp servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Ocakta Kolay Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı