Ocakta Kolay Kabak Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Ocakta Kolay Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo bal kabağı
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Tahin
Ocakta Kolay Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabağımızı temizleyip soyup 3 parmak genişliğinde doğrayıp geniş bir tencereye alıp dizelim ( uzunluğunu isteğe göre daha büyük yahut daha küçük de yapabilirsiniz )
  2. Üzerine şekeri bütün kabaklara gelecek biçimde dökelim ( fazlaca tatlı sevenler şeker ölçüsünü biraz daha artırabilir )
  3. Tencerenin kapağını kapatıp 3 yahut 4 saat bekletelim suyunu bırakması için. daha sonra ocağa alıp kaynamasını bekleyelim kaynağından daha sonra orta ateşte 30 dakika pişirelim.
  4. Akabinde ocaktan alıp soğumasını bekleyelim. ( benim üzere sıcak sevenler çabucak yiyebilir ???? )
  5. Tabağa alıp üzerine tahin ve cevizi döküp servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Bu tanımı kesinlikle deneyin arkadaşlar hem epey hoş hemde de kolay imali ????.

Ocakta Kolay Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst