Olağanüstü Bir Lezzet Porsiyonluk Kakolu Pasta

RenkliDusler

Active member
Kusursuz Bir Lezzet Porsiyonluk Kakolu Pasta Tanımı İçin Gereçler

Kek materyalleri için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Eritilir)
  • 1 çay bardağı su
  • 2 kahve fincanı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 10 yemek kaşığı un (Kontrollü koyalım)
Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Çeyrek su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım paket kremşanti
Olağanüstü Bir Lezzet Porsiyonluk Kakolu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 2 adet yumurta, bir su bardağı toz şeker köpürene kadar çırpalım. Süt tereyağı su ek edip yeniden çırpalım.
  2. Unumuzu denetimli bir biçimde koyup, kabartma tozu ve vanilya ek ettikten daha sonra kakao ile koyup güzelce çırpalım.
  3. Yağlı kağıt koymuş olduğumuz tepsiye hazırladığımız kek karışımını dökelim 180 derecede pişirin.
  4. Kremamızı hazırlayalım. Bir tencereye nişasta un şeker koyup karıştırıyoruz üzerine sütü ek edip düzgünce çırpalım, ocağa alalım.
  5. Kaynadıktan ocaktan alıp daha sonra tereyağı ek edelim, vanilyayı da yeterlice karıştıralım. daha sonra biraz ılıdıktan kremşanti koyup uygunca çırpalım.
  6. Pişmiş olan kekimizi soğuduktan daha sonra orta uzunluk bir su bardağı ile yuvarlak biçimde keselim ortasına yapmış olduğumuz kremayı sıkma torbasıyla sıkalım. Üzerine tıpkı kekten koyup bir daha krema sıkalım istediğiniz biçimde süsleyin afiyet olsun.
Mükemmel Bir Lezzet Porsiyonluk Kakolu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst