Orjinal Kazandibi Tatlısı (Tavada)

RenkliDusler

Active member
Orjinal Kazandibi Tatlısı (Tavada) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 su bardağı süt (Organik mümkünse)
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket toz vanilya
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri ( var ise )
  • 1 adet yumurta sarısı
Orjinal Kazandibi Tatlısı (Tavada) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tava tereyağı ile yağlanır ocaktan alınır.
  2. Şeker ile pudra şekeri tavaya serpilir ve tava buzdolabında soğutulur.
  3. Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta, daima karıştırılır.
  4. Ocağın ısı durumuna bakılırsa 10-15 yoğunlaşana kadar devam edilir.
  5. Ocaktan alınır almaz tereyağı ve vanilya eklenir süratlice karıştırılır.
  6. Tava ocağa anılır ve 1-2 dk ısıtılır.
  7. Akabinde sıcak biçimdeki hazırladığımız puding tavaya dökülür.
  8. 10-15 dk yüksek ateşte tava daima sağ sol ileri geri formunda tabanı değiştirilerek pişirme devam edilir.
  9. Ocaktan alınan tatlı soğumaya bırakılır.
  10. Üstü folyo yahut streç ile kaplanır buzdolabına alınır.
  11. 2-3 saat daha sonra buzdolabından alınıp bıçakla kesilir ve spatula ile tabandan ittirerek servis tabağına karşıt çevirerek servis edilir.
Orjinal Kazandibi Tatlısı (Tavada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst