RenkliDusler
Active member
Orjinal Kazandibi Tatlısı (Tavada) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 su bardağı süt (Organik mümkünse)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket toz vanilya
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri ( var ise )
- 1 adet yumurta sarısı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tava tereyağı ile yağlanır ocaktan alınır.
- Şeker ile pudra şekeri tavaya serpilir ve tava buzdolabında soğutulur.
- Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta, daima karıştırılır.
- Ocağın ısı durumuna bakılırsa 10-15 yoğunlaşana kadar devam edilir.
- Ocaktan alınır almaz tereyağı ve vanilya eklenir süratlice karıştırılır.
- Tava ocağa anılır ve 1-2 dk ısıtılır.
- Akabinde sıcak biçimdeki hazırladığımız puding tavaya dökülür.
- 10-15 dk yüksek ateşte tava daima sağ sol ileri geri formunda tabanı değiştirilerek pişirme devam edilir.
- Ocaktan alınan tatlı soğumaya bırakılır.
- Üstü folyo yahut streç ile kaplanır buzdolabına alınır.
- 2-3 saat daha sonra buzdolabından alınıp bıçakla kesilir ve spatula ile tabandan ittirerek servis tabağına karşıt çevirerek servis edilir.