RenkliDusler
Active member
Orjinal Süt Helvası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 6 bardak süt
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- Toz antep
- Hindistan cevizi
- Ceviz kırıkları
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü bir tencereye alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Bir öteki derin tencereye tereyağı ekliyoruz ve eriyene kadar bekliyoruz. Eriyen tereyağına unu ek ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Sıvı bir hal alana kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
- Kaynayan sütü, unun içerisine yavaş yavaş karıştırarak ek ediyoruz. Ağırlaşmadan şekerini de ekliyoruz. Göz göz olduktan daha sonra altını kapatıyoruz.
- Fırın tepsisinin içerisine güveç kaplarımızı koyuyoruz. Süt helvasını kapların içerisine boşaltıyoruz. Tepsinin içerisine de su ekleyip fırının en yüksek derecesinde en üst kısmında 10 dakika kadar kızarmaya bırakıyoruz.
- Üzerine ben toz antep tercih ettim dilerseniz ceviz kırıkları yada hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.
- Soğuk servis ediniz. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????.