Orjinal Süt Helvası

RenkliDusler

Active member
Orjinal Süt Helvası Tanımı İçin Gereçler

  • 6 bardak süt
  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
Süslemek için;

  • Toz antep
  • Hindistan cevizi
  • Ceviz kırıkları
Orjinal Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sütü bir tencereye alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Bir öteki derin tencereye tereyağı ekliyoruz ve eriyene kadar bekliyoruz. Eriyen tereyağına unu ek ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Sıvı bir hal alana kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
  4. Kaynayan sütü, unun içerisine yavaş yavaş karıştırarak ek ediyoruz. Ağırlaşmadan şekerini de ekliyoruz. Göz göz olduktan daha sonra altını kapatıyoruz.
  5. Fırın tepsisinin içerisine güveç kaplarımızı koyuyoruz. Süt helvasını kapların içerisine boşaltıyoruz. Tepsinin içerisine de su ekleyip fırının en yüksek derecesinde en üst kısmında 10 dakika kadar kızarmaya bırakıyoruz.
  6. Üzerine ben toz antep tercih ettim dilerseniz ceviz kırıkları yada hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.
  7. Soğuk servis ediniz. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????.
Orjinal Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst