RenkliDusler
Active member
Pastane Yordamı Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un (Koyarken denetimli olun)
- 3 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- Beyaz çikolata sosu
- Toz fıstık yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir kabın içerisine, evvela yumurtalarımızı kıralım, şekerimizi de ek ederek mikserle 5 dakika kadar çırpalım. Düzgünce köpük köpük olana kadar çırpma sürecine devam edelim.
- Akabinde öteki materyallerimizi ekleyerek çırpalım keki kıvamında ve akışkan olması gerekiyor fazlaca yavaşça ve de sünger üzere bir kek kıvamı için, dikdörtgen borcamınızı margarin ile yağlayıp kek harcımızı dökelim.
- 160 derecelik fırında kızarana ve içi çekene kadar pişirelim kekimiz pişsin.
- Çabucak sosumuzu hazırlayalım orta uzunluk tenceremize sütümüzü, yağımızı, kakaomuzu, şekerimizi ekleyerek karıştırıp ısıtalım.
- Buradaki en değerli püf noktası, kaynatmadan ısıtmamız şayet kaynatırsanız sos kıvamı alacaktı ötürüsıyla kek sosu çekmeyecektir o yüzden sosu ısıtıp dökmek gerek.
- Kekimiz piştikten daha sonra fırından çıkarıp birinci sıcaklığı gidene kadar bekletip dilediğimiz büyüklükte keselim.
- En son, sosumuzu döküp üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servise hazır edelim yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun kolay gelsin????