Pastane Adabı Islak Kek

RenkliDusler

Active member
Pastane Yordamı Islak Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un (Koyarken denetimli olun)
Sosu için;

  • 3 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;

  • Beyaz çikolata sosu
  • Toz fıstık yapılışı
Pastane Metodu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Geniş bir kabın içerisine, evvela yumurtalarımızı kıralım, şekerimizi de ek ederek mikserle 5 dakika kadar çırpalım. Düzgünce köpük köpük olana kadar çırpma sürecine devam edelim.
  2. Akabinde öteki materyallerimizi ekleyerek çırpalım keki kıvamında ve akışkan olması gerekiyor fazlaca yavaşça ve de sünger üzere bir kek kıvamı için, dikdörtgen borcamınızı margarin ile yağlayıp kek harcımızı dökelim.
  3. 160 derecelik fırında kızarana ve içi çekene kadar pişirelim kekimiz pişsin.
  4. Çabucak sosumuzu hazırlayalım orta uzunluk tenceremize sütümüzü, yağımızı, kakaomuzu, şekerimizi ekleyerek karıştırıp ısıtalım.
  5. Buradaki en değerli püf noktası, kaynatmadan ısıtmamız şayet kaynatırsanız sos kıvamı alacaktı ötürüsıyla kek sosu çekmeyecektir o yüzden sosu ısıtıp dökmek gerek.
  6. Kekimiz piştikten daha sonra fırından çıkarıp birinci sıcaklığı gidene kadar bekletip dilediğimiz büyüklükte keselim.
  7. En son, sosumuzu döküp üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servise hazır edelim yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun kolay gelsin????
Pastane Adabı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst