RenkliDusler
Active member
Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 250 gram oda ısısında margarin( tereyağı bu kadar hoş olmuyor ????????)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta sarısı( birinin sarısını üzerine ayırıyoruz)
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3.5 su bardağı un( denetimli biçimde ekliyoruz yumuşak bir hamur elde edeceğiz)
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbeti hazırlıyoruz.
- Şerbeti 1 dakika kaynatıp soğumaya alıyoruz.
- Un hariç tüm materyalleri koyuyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Tepsiye dizip, yumurta sarısını sürüyoruz.
- Çatalla üzerine form verip 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip sıcak tatlımıza soğuk şerbet verip 2-3 saat bekletip servis ediyoruz ????.