Pastane Supanglesi

RenkliDusler

Active member
Pastane Supanglesi Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 kutu krema
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı nescafe (Ben koymadım)
Ocaktan aldıktan daha sonra eklenecekler;

  • Yarım su bardağı şeker
  • 80 gram bitter çikolata (Ben sütlü, bitter karışık kullandım)
  • Çeyrek su bardağı soğuk su
Pastane Supanglesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye süt, şeker, nişasta, krema ve kakaoyu alın. Homojen bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
  2. Ocağa alıp orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Kaynayıp yoğunlaşınca altını kapatın.
  3. İçerisine yarım su bardağı şeker, 80 gram çikolata, çeyrek su bardağı soğuk su ekleyerek karıştırın. Mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın.
  4. Benim elimde bayatlamaya yakın kekler vardı tabanda onları kullandım.
  5. Servis kaselerine alın. Oda sıcaklığında soğuduktan daha sonra buzdolabına kaldırın. Üzerini istenilen biçimde süsleyin. Afiyet olsun.
Pastane Supanglesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst