RenkliDusler
Active member
Pastane Supanglesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 kutu krema
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı nescafe (Ben koymadım)
- Yarım su bardağı şeker
- 80 gram bitter çikolata (Ben sütlü, bitter karışık kullandım)
- Çeyrek su bardağı soğuk su
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye süt, şeker, nişasta, krema ve kakaoyu alın. Homojen bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
- Ocağa alıp orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Kaynayıp yoğunlaşınca altını kapatın.
- İçerisine yarım su bardağı şeker, 80 gram çikolata, çeyrek su bardağı soğuk su ekleyerek karıştırın. Mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın.
- Benim elimde bayatlamaya yakın kekler vardı tabanda onları kullandım.
- Servis kaselerine alın. Oda sıcaklığında soğuduktan daha sonra buzdolabına kaldırın. Üzerini istenilen biçimde süsleyin. Afiyet olsun.