RenkliDusler
Active member
Pastane Yöntemi Ekler Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için;
- 100 gram tereyağ yahut margarin
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik şeker
- 4 adet yumurta (Küçük ise 5 adet )
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- Vanilya
- 1 paket toz krem şanti
- Yeteri kadar eriştirilmiş bitter çikolata
- Süslemek için eritilmiş beyaz çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru hazırlamak için tencereye su, tereyağı tuz ve şeker eklenerek ocağa konur. Tereyağı eriyince un eklenir. Hoş bir biçimde karıştırıp pişirilir.
- Hamur kıvamı alınca altı kapatılarak soğuması beklenir. Büsbütün soğuyan hamura tek tek yumurtalar kırılarak mikserle karıştırılır. Yumurtalar güzelce yedirilir.
- Hazır olan hamur sıkma torbasına alınır. Sıkma torbası yoksa buzdolabı poşeti de birebir süreci görür. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak parmak uzunluğunda sıkalım. Elimizi suya batırıp kenarları düzenleyebiliriz.
- Evvelden ısıtılmış fansız alt üst ayarda 170 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilir. Güzelce kuruyana kadar fırın muhakkak açılmamalıdır. Pişme esnasında fırın kapağı açılırsa hamur çöker ve hoş pişmez.
- Kreması için tencereye kremşanti ve vanilya hariç tüm gereçler alınır. Çırpıcı ile karıştırılarak ocağın altı açılır. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Pişen muhallebi altı kapatılarak vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca toz kremşanti eklenerek mikserde 5 dakika çırpılır.
- Soğuyan eklerin ortası kesilir. Krema sıkma torbasına alınır. Kesilen eklemlerin ortasına krema doldurulur. Benmari yolu eritilen çikolatalara batırılır.
- Süreç bitip çikolatalar donunca eritilen beyaz çikolata buzdolabı poşetine konur. Ucunu makas sayesinde epeyce küçük kesilerek eklerin üzerine şerit halinde sıkılır. Buzdolabında 1 saat dinlendikten daha sonra servise hazır hale getirilir.