RenkliDusler
Active member
Pastane Adabı Ekler Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
Not EkleTanımı Yazdır
Püf noktaları:
Yumurtaları ekler hamuru soğuduktan daha sonra ek etmelisiniz.
Yumurtaları kesinlikle teker teker ilave etmeli ve birini güzelce yedirmeden başkasına geçmemelisiniz.
Yumurtalar hamurun daha az kıvamlı olmasını sağlayacak ve bu biçimdelikle daha rahat sıkabileceksiniz.
Ekler hamurunu fırına attıktan daha sonra fırının kapağını açmamanız gerekmektedir.
Piştikten daha sonrada 10 dakika fırının kapağını açmayınız sonrasındasında hamurları fırından çıkarıp dışarıda soğumasını bekleyiniz.
Pastane Yöntemi Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Bir fiske tuz
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 3 büyük uzunluk yumurta
- Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket krem şanti
- Çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Kremayı hazırlamak için uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı koyalım, daima karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olan kremayı ocaktan alalım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
- Hamurunu hazırlamak için tereyağı,su,şeker ve tuzu tencereye alalım.
- Tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ek edelim,karıştırarak pişirelim.
- Toparlanan hamuru 10 dakika soğumaya bırakalım.
- Soğuyan hamura teker teker yumurtaları kıralım ve hamura düzgünce yedirelim.
- Hamuru sıkma torbasına yahut torbanız yoksa çift kilitli buzdolabı poşetine koyalım bir parmak genişliğinde tepsiye şeritler halinde sıkalım.
- Hamur bitene kadar şişlemi yenidenlayalım şayet hamurda eğrilikler olursa elimizi suya batırıp formülleri düzeltelim.
- Ekler hamurlarımızı evvelde ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.
- Ekler hamurlarınız pişerken fırının kapağını açmamanız gerekmektedir.
- Fırından aldığımız ekler hamurlarını soğumaya bırakalım ve bu sırada soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
- Ekleri bir kenarından bıçak ile keselim ve içerisine kremamızdan koyalım.
- Dilerseniz eklerlerinizi kesmeden üzerinden delerek içerisine kremayı doldurabilirsiniz.
- Eklerin üst kapaklarını benmari yolu erittiğimiz çikolataya batıralım ve servis tabağına alalım.
- Dilediğiniz biçimde süsleyip servis edelim.
Püf noktaları:
Yumurtaları ekler hamuru soğuduktan daha sonra ek etmelisiniz.
Yumurtaları kesinlikle teker teker ilave etmeli ve birini güzelce yedirmeden başkasına geçmemelisiniz.
Yumurtalar hamurun daha az kıvamlı olmasını sağlayacak ve bu biçimdelikle daha rahat sıkabileceksiniz.
Ekler hamurunu fırına attıktan daha sonra fırının kapağını açmamanız gerekmektedir.
Piştikten daha sonrada 10 dakika fırının kapağını açmayınız sonrasındasında hamurları fırından çıkarıp dışarıda soğumasını bekleyiniz.
Pastane Yöntemi Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı