Penguin Random House CEO’su Madeline McIntosh istifa etti

BadılCan

Active member
Amerikan kitap yayıncılığının en güçlü isimlerinden biri olan Madeline McIntosh, şirketin Salı günü yaptığı duyuruya göre Penguin Random House ABD’nin CEO’su olarak görevinden ayrılıyor.

Duyuru, ülkedeki açık ara en büyük kitap yayıncısı olan Penguin Random House için büyük çalkantılı bir zamanda geldi. Penguin Random House’un CEO’su ve McIntosh’un başkanı Markus Dohle, Aralık ayında görevinden istifa etmişti.

Şirket ayrıca geçen yıl, önemli bir rakip yayıncı olan Simon & Schuster’ı satın alma teklifini de kaybetti; bu anlaşma, hükümeti antitröst gerekçesiyle başarılı bir şekilde dava etti. Anlaşmanın başarısızlığı Penguin Random House’a sayısız yasal masrafa ek olarak 200 milyon dolarlık bir fesih ücretine mal oldu. Dohle devralma girişimini izlemişti.

McIntosh, 2018’den beri Penguin Random House ABD’ye başkanlık ediyor. Bundan önce, yaklaşık 30 yıl önce katıldığı şirkette çeşitli görevlerde bulundu. Ayrıca Amazon’da kısa bir süre çalıştı.

Ayrılışı ilk olarak Wall Street Journal’da bildirildi.

Şirket çalışanlarına gönderdiği bir notta McIntosh, şirketten hemen ayrılmayacağını ancak düzenli bir geçiş sağlamak için Penguin Random House’un geçici CEO’su Nihar Malaviya ile birlikte çalışacağını söyledi. Bundan sonra ne yapacağına dair somut planları olmadığını söyledi.

Çalışanlara yazdığı bir notta “CEO’ların sonsuza kadar koltuklarında kalmaları gerektiğini düşünmüyorum” diye yazdı. “Yeni bakış açıları, kuruluşlar için inanılmaz derecede sağlıklı ve yararlı olabilir ve bu yüzden bunun yalnızca benim için değil PRH için de en iyi karar olduğuna inanıyorum.”