RenkliDusler
Active member
Pişmaniye Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle unu tavada rengi dönene kadar kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Şekeri ve suyu tencerede kaynatıyoruz .
- Yoğunlaşmaya başlayınca limon tuzunu atıyoruz ,kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
- Şerbetimiz hazır olunca bir tepsiyi tereyağ ile yağlayıp şerbeti döküyoruz ve daima toparlıyoruz macun kıvamını alana kadar.
- Unu da geniş bir tepsiye döküyoruz.
- Şerbetimiz hal verilecek hale gelince ellerimizi de yağlayıp elimizde katlıyoruz ve halka yapıp unun üzerine bırakıyoruz her katta un serpip üst üste katlıyoruz tel tel olana kadar fazla açmadan yavaş yavaş açalım yoksa kopabilir.
- Gereğince tel tel olduktan daha sonra koparıp ve ununu çırpıp fincanla biçim verebilirsiniz.