Podcast Aşırı Yükü – Haber

BadılCan

Active member
Önceki bölümleri dinlediğimde çoğu zaman başımı salladım. Gerda ve ben yürüyüşlerimizde daha fazla zaman geçirmeye başladık, bu onu çok memnun etti ve kulaklıklarım yabancıların beni akıl almaz köpek sohbetine sokmaya çalışmasını engelledi. Gerda, yeni açık hava yaşam tarzını kutlamak için köpek yürüyüşünün etrafında NASCAR tarzı turlar atarak ona çakmaya çalışan adamları kovalardı.

Ama sonunda podcast sinirlerimi bozmaya başladı. Belki de Bayan Khachiyan, Wisconsin’deki 2020 Black Lives Matter protestosu sırasında iki kişiyi öldürerek öldüren ve bir başkasını yaralayan genç Kyle Rittenhouse’u savunduğu zamandı. (Bay Rittenhouse 2021’de suçlamalardan beraat etti.) Ve Bayan Khachiyan’ın Covid-19’u kontrol altına alma çabalarında aşıların etkinliğini sorgulaması ve kendisini “daha da muhafazakar bir Covid doğrulayıcısı” olarak tanımlaması bana uymadı.

“Red Scare” sözde pislik solunun favorilerini – Slavoj Zizek, Adam Curtis ve John Waters – ağırlarken, Kasım 2021’de konuğu yanlış bilgilendirme sitesi Infowars’ın kurucusu ve önde gelen bir komplo teorisyeni olan Alex Jones’du. Sandy Hook İlkokulunda 20 çocuk da dahil olmak üzere insanlar şaka olarak.

Sunucular, görünüşe göre, “Liberal medyanın sizi taklit ettiği bir karikatür gibi hissediyor musunuz?” Gibi sorular sorarak itibarını geri kazanmaya çalıştı. Bayan Nekrasova’nın kolu ona dolanmış, gülümseyen bir Bay Jones’un iki yanında iki ev sahibini gösteriyor. (Geçen yılın sonlarında, bir mahkeme tarafından Bay Jones’a kurbanların ailelerine yaklaşık 1,5 milyar dolar tazminat ödemesi emredildi.)

Bayan Khachiyan, bu makale için ona e-posta gönderdiğimde, görünürdeki değişiklik hakkında yorum yapmayı reddetti. Bayan Nekrasova, yorum taleplerine yanıt vermedi. The Face ile 2019’da yapılan bir röportajda sunucular, eleştirmenlerin onları “kripto-faşistlerle” karşılaştırmasından şikayet etti. Nekrasova, “Bir şekilde tehlikeli olduğumuz veya söylemi zehirli bir şekilde etkilediğimiz fikri haksız ve yanlış yönlendirilmiş” dedi. Yardımcı sunucu şunları ekledi: “Katılabileceğiniz veya vazgeçebileceğiniz bir eğlence radyo programı olan iki piliçiz. Biz politika yapıcılar veya siyasi figürler değiliz.”

Duyduklarım karşısında giderek daha fazla dehşete kapıldım. Söylediklerine gerçekten inanıyorlar mıydı? Genellikle ırkçılık ve anti-sosyalist duygular içeren muhafazakarlıkları sıradan olan ve eski Brooklyn mahallemden çıkmak için sabırsızlanmamın nedenlerinden biri olan Rusça konuşan göçmenlerin çocukları olmanın bir özelliği miydi?