Porsiyonluk Küçük Cheesecake

RenkliDusler

Active member
Porsiyonluk Küçük Cheesecake Tanımı İçin Gereçler

  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 400 gram labne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 kutu krema
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Limon sos için;

  • 2 limon suyu ve rendesi
  • 5 -6 yemek kaşığı şeker (miktarı damak tadınıza bakılırsa arttırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Porsiyonluk Küçük Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle bisküvileri rondadan geçirelim.
  2. Ocağa tereyağını alıp eritelim.
  3. Eriyen tereyağını bisküvilerin üzerine döküp karıştıralım.
  4. Muffin tepsisine muffin kağıdını dizip 1 er yemek kaşığı bisküvi tereyağı karışımını bölmelere yerleştirelim.
  5. Üzerine çay bardağı ile sıkıca bastırıp düzleyelim.
  6. ondan sonrasında 10 dakika dolaba atalım.
  7. Bu sırada labneyi bir kaba alıp el çırpıcısıyla karşılaştıralım.
  8. Üzerine başka gereçleri de sırasıyla ekleyip bir krema hazırlayalım.
  9. sonrasındasında dolaptan aldığımız bisküvilerin üzerine kremayı dökelim.
  10. Muffin tepsisini fırın tepsisine yerleştirelim ve fırın tepsisini sıcak su ile doldurarak fırına verelim.
  11. 170 derecede yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  12. çabucak sonrasında limon sos için tüm materyalleri bir kaba alalım ve ocakta karıştırarak bir sos elde edelim.
  13. Sos ılıyınca fırından çıkmış olan cheesecakelerin üzerine 1 er tatlı kaşığı ekleyelim.
  14. Üzerini dilediğimiz üzere süsleyelim.
Porsiyonluk Küçük Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst