RenkliDusler
Active member
Porsyonlu Köstebek Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için
- 3 adet yumurta
- 3 fincan şeker
- 3 fincan un
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı taze yağ
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta (Olmasada olur)
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta şeker epey güzel çırpılmalı beyazlayana dek.
- daha sonrasında yoğurdu su ve yağı kakaoyu ve unu ekleyip uygunca çırpmalı.
- daha sonrasında yağlı kağıt serili tepsiye yayvan biçimde yayılmalı.
- Ben 200 derecede pişiriyorum.
- Üzeri boncuk olup pişdiğin emin olunca fırından alıp soğutmaya bırakın.
- Muhallebiyi yapmak için.Sütü şekeri unu nişastayı taze yağını ve koymak isterseniz yumurtayı ekleyin ve ocağa koymadan evvel düzgünce çırpın topak olmayıncaya dek çırpın.
- daha sonrasında pişirmeye başlayın.
- 2o dakika daha sonra pişince yoğunlaşınca vanilyayı ekleyin ocağı kapatın.
- Soğuyan kekleri şu bardağıyla kestim ben üzerine muz dilimledim.
- Üzerine pudingi koydum.
- daha sonrasında kalan kek modüllerini rondodan çekip ufalayın ve pudingin üzerine çokça ekleyin.
Afiyet olsun ve deneyenlerden yoruma fotoğraf bekliyorum lütfen.