RenkliDusler
Active member
Portakal Aromalı Yumuşacık Kakaolu Kadife Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 tane oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker ( bardak ölçüm 250 ml)
- 1 tane portakalın suyu
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle genişçe bir kabın ortasında yumurta ve şekerimizi köpürünceye kadar çırpalım.
- Sütümüzü yağımızı portakal rendesi ve suyunu ekleyelim bikaç dakika daha çırpalım.
- Unumuzu kabartma tozunu vanilyayı da ekleyip bikaçdakika daha çırpalım.
- Kekimizin beyazından bir kase ayıralım.
- Öbür kek harcımıza da kakaomuzu eleyerek ekleyelim.
- Yağlanmış tepsimize kakaolu harcımızdan bir ölçü ekleyelim ve kek harcımızın beyazını da dökelim fotoğraftaki üzere ve kalan kakaolu kek harcımızıda dökelim.
- Bir kürdan sayesinde kek harcımıza daireler yaparak kakao ve beyazı form alsın diye.
- 180 derecelik alt üst ayarda pişirelim benim fırınımda 45 dakikada pişti her insanın fırını tıpkı müddette pişirmeyebilir denetimli olun kürdan denetimiyle pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
- Fırından çıkardıktan daha sonra birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra servis kademesinde pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.Servise hazır????.