Portakal Marmelatlı Tart Kek (Müthiş)

RenkliDusler

Active member
Portakal Marmelatlı Tart Kek (Müthiş) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 2-2,5 su bardağı un
Marmelatı için;

  • 3 su bardağı portakal suyu (Sıkılmış)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
Islatmak için;

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
Portakal Marmelatlı Tart Kek (Müthiş) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ, rendelenmiş portakal kabuğu ekleyip, tekrar çırpıyoruz.
  2. Denetimli bir biçimde elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Yağladığımız tart kalıbına kek hamurunu döküyoruz.
  3. Evvelce ısıttığımız 170 derecelik fırında 25-30 dakika denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
  4. Öbür taraftan marmelat hazırlıyoruz. Sıkılmış portakal suyunun içerisine 10 nişasta, toz şeker ekleyip uygunca çırpıyoruz. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  5. Kıvam aldıktan daha sonra, ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Islatmak için; 1 yemek kaşığı toz şekeri, portakal suyunun içerisine döküp karıştırıyoruz. Servis yapacağımız tabağa kalıbı karşıt çevirip bir bardak portakal suyunu tartın üzerine gezdiriyoruz.
  7. Kek soğuduktan daha sonra, marmelatı eşit bir biçimde üzerine seriyoruz. Bir saat dinlendikten daha sonra servis haline gelebilir. Biz epeyce beğendik yapan arkadaşlara afiyet olsun.
Portakal Marmelatlı Tart Kek (Müthiş) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst