RenkliDusler
Active member
Portakal Marmelatlı Tart Kek (Müthiş) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 2-2,5 su bardağı un
- 3 su bardağı portakal suyu (Sıkılmış)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ, rendelenmiş portakal kabuğu ekleyip, tekrar çırpıyoruz.
- Denetimli bir biçimde elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Yağladığımız tart kalıbına kek hamurunu döküyoruz.
- Evvelce ısıttığımız 170 derecelik fırında 25-30 dakika denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
- Öbür taraftan marmelat hazırlıyoruz. Sıkılmış portakal suyunun içerisine 10 nişasta, toz şeker ekleyip uygunca çırpıyoruz. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kıvam aldıktan daha sonra, ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Islatmak için; 1 yemek kaşığı toz şekeri, portakal suyunun içerisine döküp karıştırıyoruz. Servis yapacağımız tabağa kalıbı karşıt çevirip bir bardak portakal suyunu tartın üzerine gezdiriyoruz.
- Kek soğuduktan daha sonra, marmelatı eşit bir biçimde üzerine seriyoruz. Bir saat dinlendikten daha sonra servis haline gelebilir. Biz epeyce beğendik yapan arkadaşlara afiyet olsun.