RenkliDusler
Active member
Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye süt, şeker, irmik ve vanilya alınır yoğunlaşana kadar pişirilir.Koyulaşınca ocaktan alınır.
- Tart kalıpları ıslatılır bu biçimdece kalıptan daha kolay çıkarılır.
- Kalıplara hazırladığımız karışım paylaştırılır, ve buzdolabında soğuması için en az 1 saat bekletilir.
- daha sonra küçük bir tencerede portakal sosu için portakal suyu, nişasta ve vanilya eklenir ve güzelce çırpılır.
- Yoğunlaşana kadar ocakta kaynatılır.
- Yoğunlaşınca ocaktan alınır.
- Dolapta soğumuş tatlı alınır ve kalıplardan çıkarılır.
- Üzerine ılık portakal sosu eklenir ve dilediğiniz üzere süslenir.
Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı