RenkliDusler
Active member
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek materyalleri;
Not EkleTanımı Yazdır
.
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek materyalleri;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay bardağı un
- 1 portakal rendesi
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek yapılışı; Yumurta ve şekeri köpürüp beyaz bir renk alana kadar çırpıyoruz.
- Süt,sıvı yağ ve portakal kabuğunun rendesini ekleyip çırpıyoruz.
- Akabinde elenmiş un,kabartma tozu,vanilya ekleyip harcımızı çırpıyoruz.
- Tart kalıbımızı margarinle yağlayıp kalıba, biraz un ekleyip (tartın yapışmamasını ve kolay çıkmasını sağlıyor) kek harcımızı içine boşaltıp önce ısıtılmış 200 derece fırına atıyoruz.
- 30-35 dakika pişirelim.
- Pişen keki fırından çıkarıp soğutuyoruz.
- Hazırlayacağımızın sosun soğuk keke dökülmesi gerekiyor.
- Portakal sosu yapılışı; Portakal suyu,toz şekeri,nişastayı tencereye koyup kaynayıncaya kadar uygunca karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika daha sonra ocakta altını kapatıp,kabuk bağlamaması için ortada karıştırıyoruz.
- Sosumuz ılıdıktan daha sonra kekin üzerine bir kepçe sayesinde dökebilirsiniz. İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
![☺](https://s.w.org/images/core/emoji/13.1.0/72x72/263a.png)
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı