Portakallı Cheesecakeli Çizkek

RenkliDusler

Active member
Portakallı Cheesecakeli Çizkek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 paket petibör
  • 70-80 gram eritilmiş margarin
Kreması için

  • 200 gram labne peynir
  • 2,5 su bardağı süzme yoğurt (3 su bardağı olağan yoğurdu süzgeçte bekletip suyunu süzdükten daha sonra kullandım)
  • 1+çeyrek su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta)
Üzeri için

  • 2su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • 1 silme çay kaşığı zerdeçal (Renk için)
  • 2 paket vanilya
Portakallı Cheesecakeli Çizkek Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Artık yapılışı evvel bisküviler rondodan geçirilir eritilmiş margarinle yoğrulur ve kalıba yağlı kağıt yerleştirilir bisküvi harcı tabanına temalır ve bardak tabanıyla düzeltilir.
  2. Çabucak orta harcı yapalım labne yoğurt bir arada mikserle düzgünce çırpılır ve sırasıyla kalan materyal eklenir yeterlice çırptıktan daha sonra petibörün özerine boşaltılır.
  3. Evvelden ısıtılmış yüzyetmiş derece fırına fansız verip tabanına bir tepside biraz su koyulurki hamur çatlamasın yirmi dakikada pişer fırın derecesi kapatılır beş dakika kapak açılır ondan sonrasında alınır ve soğutulur.
  4. O ortada üzeri için sos imaline geçelim portakal suyu şeker nişasta vanilya tencereye alınır ve eritilir çabucak orta ateşe alınır.
  5. Jöleleşinceye kadar karıştırılır ve alınır soğuyan pastanın üzerine gezdirilir ve bir gün dinlendirilir üzeri isteye bakılırsa süslenir ve dilimlenir servis edilir.
 
Üst