RenkliDusler
Active member
Portakallı Cheesecakeli Çizkek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 paket petibör
- 70-80 gram eritilmiş margarin
- 200 gram labne peynir
- 2,5 su bardağı süzme yoğurt (3 su bardağı olağan yoğurdu süzgeçte bekletip suyunu süzdükten daha sonra kullandım)
- 1+çeyrek su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta)
- 2su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- Yarım portakal kabuğu rendesi
- 1 silme çay kaşığı zerdeçal (Renk için)
- 2 paket vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- Artık yapılışı evvel bisküviler rondodan geçirilir eritilmiş margarinle yoğrulur ve kalıba yağlı kağıt yerleştirilir bisküvi harcı tabanına temalır ve bardak tabanıyla düzeltilir.
- Çabucak orta harcı yapalım labne yoğurt bir arada mikserle düzgünce çırpılır ve sırasıyla kalan materyal eklenir yeterlice çırptıktan daha sonra petibörün özerine boşaltılır.
- Evvelden ısıtılmış yüzyetmiş derece fırına fansız verip tabanına bir tepside biraz su koyulurki hamur çatlamasın yirmi dakikada pişer fırın derecesi kapatılır beş dakika kapak açılır ondan sonrasında alınır ve soğutulur.
- O ortada üzeri için sos imaline geçelim portakal suyu şeker nişasta vanilya tencereye alınır ve eritilir çabucak orta ateşe alınır.
- Jöleleşinceye kadar karıştırılır ve alınır soğuyan pastanın üzerine gezdirilir ve bir gün dinlendirilir üzeri isteye bakılırsa süslenir ve dilimlenir servis edilir.