RenkliDusler
Active member
Portakallı Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Altı için;
Not EkleTanımı Yazdır
Portakallı Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Altı için;
- 1,5 paket etimek
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bi tencereye şekeri ve koyalım karamelize etmek için kısık ateşte orta ara karıştıralım karamelize olan şekerimizin üzerine suyu ek edelim ve şerbetimizi yapalım.
- Akabinde etimeklerimizi ıslatalım bu kadarı bi beklemeye alalım.
- Akabinde çabucak muhallebimizi yapmaya başlayarak devam edelim.
- Vanilya ve tereyağ hariç bütün materyalleri karıştıralım ocağa alalım göz göz olana kadar pişirelim.
- Pişen muhallebizi ocaktan alalım üzerine vanilya ve tereyağımızı ekleyip karıştıralım. Bu kadarını da beklemeye alalım.
- Üzeri için portakallı sosumuzu hazırlamaya geçelim.
- Bütün gereçleri bir ortaya getirip ocakta koyu kıvam alana kadar pişirelim.
- Ilıyan muhallebizi etimeğimizin üzerine döküp üzerini düzleyelim daha sonrasında üzerine ılıyan portakallı sosumuzu dökelim.
- 3 saat buzdolabında bekletelim soğuyan tatlımızın üzerini isteğe bakılırsa süsleyelim ve servise sunalım.
Portakallı Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı