Portakallı Islak Kek

RenkliDusler

Active member
Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı un
  • 4 adet orta uzunluk yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 60 gram bitter çikolata
  • 4/3 su bardağı kakao
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri düzgünce çırpıp kabartıyoruz krema kıvamına gelmeli.
  2. Üzerine sıvı yağ ve süt ek edip karıştıralım.
  3. Üzerine elenmiş kakao, un, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilin ekleyip yalnızca karışana kadar mikserin en düşük ayarında çırpalım yada spatula işe elde dairesel olarak karıştıralım.
  4. Kek kalıbı yada borcamı yağlayıp kek harcını dökelim ve önce ısıtılmış fırında pişirelim.
  5. Sosu için; çikolata hariç gereçleri bir kaba alıp, 5 dakika kadar pişirelim ve çikolatayı ek edelim. Sos kaynayınca altını kapatalım.
  6. Fırından çıkan sıcak keke delikler açıp keselim ve her yerine sos gelecek biçimde üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst