RenkliDusler
Active member
Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı un
- 4 adet orta uzunluk yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı vanilya
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 60 gram bitter çikolata
- 4/3 su bardağı kakao
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri düzgünce çırpıp kabartıyoruz krema kıvamına gelmeli.
- Üzerine sıvı yağ ve süt ek edip karıştıralım.
- Üzerine elenmiş kakao, un, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilin ekleyip yalnızca karışana kadar mikserin en düşük ayarında çırpalım yada spatula işe elde dairesel olarak karıştıralım.
- Kek kalıbı yada borcamı yağlayıp kek harcını dökelim ve önce ısıtılmış fırında pişirelim.
- Sosu için; çikolata hariç gereçleri bir kaba alıp, 5 dakika kadar pişirelim ve çikolatayı ek edelim. Sos kaynayınca altını kapatalım.
- Fırından çıkan sıcak keke delikler açıp keselim ve her yerine sos gelecek biçimde üzerine dökelim. Afiyet olsun.