RenkliDusler
Active member
Portakallı Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 6 adet yumurta
- 300 ml şeker
- 250 gram tereyağ erimiş soğmuş
- 2 adet portakal rendesi ufak yeriyle
- 2 adet portakal suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı dolusu un bardağımın ölçüsü 200 ml
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Pudra şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Erimiş ve soğumuş olan tereyağ, vanilya ve toz şekeri düzgünce çırpalım.
- İçerisine yumurtaları ekleyip 5 dk kadar çırpalım.
- Rendelenmiş portakal kabuğu ve suyunu ekleyip tekrar çırpalım.
- Nişasta ve unu yavaşça ekleyerek çırpalım.
- Kabartma tozunu ekleyelim çırpalım.
- Tereyağ ile yağlanmış kalıba harcı döküp önce ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
- Kek ılınınca kalıptan çıkartıp uygunca soğuduğunda pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.