RenkliDusler
Active member
Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 250 gram tereyağı
- 150 gram şeker
- 1 portakalın suyu
- 3 adet yumurta
- 250 gram un
- Kabartma tozu
- 1 portakalın kabuğu
- Yarım portakalın suyu
- 300g pudraşekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı, şeker ve portakalın suyunu bir kabın ortasında blender ile karıştırın.
- daha sonra sırayla öteki gereçleri ekleyin ve devam karıştırın.
- Dörtgen kek kalıbınıza tereyağı ve un sürün kek hamurunuzu ekleyin ve 180 derece fırında alt /üst ayarda 50 dakika pişirin.
- Kek piştikten daha sonra soğumaya bırakın. Öbür bir kabin ortasında portakal suyunu ve pudra şekerini birlikte karıştırın.
- Kekiniz soğuğunda üzerine dokun dilediğiniz biçimde süsleye bilirsiniz. Afiyet olsun.