Portakallı Kek

RenkliDusler

Active member
Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram tereyağı
  • 150 gram şeker
  • 1 portakalın suyu
  • 3 adet yumurta
  • 250 gram un
  • Kabartma tozu
  • 1 portakalın kabuğu
Sosu için:

  • Yarım portakalın suyu
  • 300g pudraşekeri
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tereyağı, şeker ve portakalın suyunu bir kabın ortasında blender ile karıştırın.
  2. daha sonra sırayla öteki gereçleri ekleyin ve devam karıştırın.
  3. Dörtgen kek kalıbınıza tereyağı ve un sürün kek hamurunuzu ekleyin ve 180 derece fırında alt /üst ayarda 50 dakika pişirin.
  4. Kek piştikten daha sonra soğumaya bırakın. Öbür bir kabin ortasında portakal suyunu ve pudra şekerini birlikte karıştırın.
  5. Kekiniz soğuğunda üzerine dokun dilediğiniz biçimde süsleye bilirsiniz. Afiyet olsun.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst